Miks inimesi kimbutab kõrge vererõhk, loomi aga mitte?

1 minutit lugemist
Piisab, et vähem õgida ja hulk tervise halvenemisega seotud probleeme langeb ära!

Ahvid ei kannata kunagi kõrge vererõhu all, sead samuti, ka mitte elevandid, lühidalt mitte ükski imetaja peale inimese. Kuid miks just inimene.  Samas ei tohi unustada, et mitte ükski loom ei suitseta, ei tarvita alkoholi ega ole oma kõhu ori. Mitte ükski kaelkirjak ei söö vahukooretorti, mitte ükski hunt ei vitsuta sisse rasvaseid friikartuleid majoneesiga, mitte ükski jaaguar ei söö vahukoorega vastlakukleid. Kõrge vererõhu põhjus on üllatuslik, aga samas banaalne: viimase paarisaja aasta jooksul oleme langenud oma maitsmismeele surmavasse lõksu: sööme seda, mis on väga maitsev, aga mitte seda, mis kasulik.
Jaa, sa lugesid õigesti: me oleme oma maitsmismeele orjad. Vähemalt 90% inimestest toitub täiesti valesti.
Meie kauged esivanemad kiviajal said toiduga 10 g kaaliumi ja soola ainult 1 kuni 2 grammi.
Kuid tänapäeval on vastupidi. Kaaliumi asemel domineerib naatrium. Kõige tobedam asja juures on see, et naatrium suurendab vererõhku, kaalium aga alandab seda. Kuid kellel oleks soovi minna üle magedale ja maitsetule toidule. Selge, et toit peab olema maitsev, aga mitte elu ja tervise hinnaga! Muidugi soovitavad tohtrid kõikvõimalikke keemilisi vererõhualandajaid kõigi oma negatiivsete kõrvalmõjudega. Kuid see ei ole lahendus. Vererõhu alandamiseks tuleb kardinaalselt muuta oma menüüd. Selleks vajalikke teadmisi internetiajastul saada pole aga mingi kunst.

NB! Loe ka:
Kas su vererõhk on korras? (Lisatud ka test)