Arstid-perverdid patsientide kallal

6 minutit lugemist

Vägistajaid või muidu maniakke võib leida kõigi elukutsete esindajate hulgast. Erandiks pole ka meditsiinitöötajad ja arstid, kes tarvitavad patsientide seksuaalsel ärakasutamisel oskuslikult ära nende naiivsust, rumalust, abitust või muid asjaolusid.

 Kuulsa kliiniku kuulus arst

Üheks levinumaks viisiks on patsientide vägistamine, kui nad pandud narkoosi alla. Brasiilias jäi sellega eelmisel aastal vahele 66-aastane naistearst Roger Abdelmassih, kes olevat vägistanud sel moel üle poolesaja naise.

Arst on ennastunustavalt töösse süvenenud.

Sao Paulos asuva omanimelise kliiniku ja apelsiniistanduste omanik, Liibanoni päritolu Roger Abdelmassih on Brasiilias tunnustatud kunstliku viljastamise ekspert, kelle käe alt on läbi käinud palju kuulsusi – jalgpallur Pele abikaasa, kunagise ekspresidendi Fernando Collori abikaasa, humoristi Torn Cavalcanti naine jne. See haigla on Lõuna-Ameerika üks suuremaid, kus igal aastal võetakse vastu 1500 patsienti kogu maailmast. Kahekümne aasta jooksul on kliinikus õnnelikult ilmale aidatud enam kui 7000 beebit. Kuid 2014. aasta alguses hakkasid viie lapse isa pea kohale kogunema äikesepilved, kui Brasiilia ajakirjandusse jõudsid kuuldused patsientide seksuaalsest ahistamisest. Kuigi Abdelmassih kinnitas, et temavastaste süüdistuste taga on hallutsinatsioonides vaevlevad patsiendid ning süüdistused ei vasta tõele, võeti kuulus doktor kohtu korraldusel eelmise aasta 17. augustil siiski vahi alla.

Arstil tuli viibida trellide taga neli kuud ja 24. detsembril 2014 lasti mees ülemkohtu esimehe käsul vabadusse, sest nõustuti advokaatide selgitustega, et arst ei kujuta endast ohtu ühiskonnale. Selleks ajaks oli kindlaks tehtud, et Abdelmassih on vägistanud 56 oma patsienti, kasutades ära nende abitut seisundit – peamiselt olid kuriteod toime pandud siis, kui naised olid narkoosi all või toibusid operatsioonidest.

Ohvriteks on end kuulutanud 30-45-aastased naised, kelle sõnul olevat tohter neid suudelnud, kallistanud ja intiimkohtadest puudutanud. Ühe patsiendi kinnitusel olevat arst tema rindu silitanud. Patsiendid ise olevat olnud ravimite mõju all, mistõttu polnud suutelised end kaitsma. Prokuratuur kahtlustab meest ka otsestes vägistamistes. Ahistamised olevat juhtunud aastatel 2004-2014.

Lisaks seksuaalsele ahistamisele on „doktor Rogerit“ süüdistatud veel hangeldamises geneetilise materjaliga ja mitmetahulises pettuses. Kui kõik süüdistused kohtus kinnitust leiavad, võib arst sattuda kuni kümneks aastaks trellide taha.

Oraalseks ninapatsiendiga

Austraalias pidi tuntud kirurg Martyn Mendelsohn üles tunnistama seksi patsiendiga, kes oli tulnud tema juurde ninaoperatsioonile.

51-aastast plastilise kirurgia spetsialisti süüdistati selles, et ta lubas patsientidel tasuda lõikuste eest seksiga. Praeguseks on teada küll ainult üks juhtum, mis leidis aset juba 2010. aastal, kuid kohtuliku lahenduseni pole see veel jõudnud.

Läbivaatus kõrvarasti juures.

Kõrva-, nina- ja kurgukirurg on tunnistanud, et 22-aastane naine tegi pärast konsultatsiooni ninakuju muutmise asjus talle minetti, misjärel arst tasus naisele tasuta operatsiooniga. Kui naine oli saanud uue nina, sammus ta aga koos kavaleriga otsejoones politseisse ja esitas süüdistuse vägistamises. Naine on öelnud, et kui ta oli narkoosi all, olevat arst teda suudelnud ja katsunud tema rindu ning pärast ejakuleerinud talle suhu. Seksi järel olevat arst lausunud: „Ärge muretsege, te ei pea maksma ei selle ega ühegi teise lõikuse eest.“

Tookord ei leidnud politsei piisavalt tõendusmaterjali juurdluse alustamiseks, kuid visa naine ei jäta jonni ning taotleb kohtuprotsessi algatamist paljusid austraalia staare lõiganud doktori vastu.

„Ma olin väga löödud oma naise raskest haigusest ning teisalt meelitas mind noore kena tütarlapse huvi. Seepärast lubasin teha suuseksi ning seda otsust kahetsen ausalt öeldes väga,“ selgitas Martyn Mendelsohn.

Teadvusetute patsientide vägistamine

Möödunud aasta lõpus toimetati Ameerika Ühendriikides vangikongi anestesioloog, kes jõudis ahistada enam kui sadat ohvrit. 47-aastane Atlanta anestesioloog Paul Patrick Serdula jäi vahele juhuslikult. Nimelt märkas üks tema naispatsientidest pisikest videokaamerat, mis oli monteeritud hambaravikabineti süljekausi külge. Tuli välja, et lisaks patsientide ahistamisele salvestas mees oma teod nii video- kui audiokandjatele, mis kujunesid temavastaste süüdistuste peamisteks tõenditeks kohtus. Filmilindilt on näha, kuidas tohter puudutab, katsub ja hellitab teadvusetus seisundis narkoosis ravialuseid – sellised teod kvalifitseeritakse seksuaalseks ahistamiseks. Arvatakse, et arst ahistas patsiente paljude aastate l jooksul ja ohvrite arv ületab saja piiri.

Arst võeti kõigepealt vahi alla ebaseadusliku pealtkuulamise ja piilumise süüdistusel. Kuna süüdistused polnud kuigi rasked, vabastati ta peatselt. Kuid mõni päev hiljem võeti ta uuesti kinni – siis süüdistati teda juba anaalseksis alaealisega, sodoomias ja muudes kuritegudes.

Silmaarst ei jäta midagi kahe silma vahele!

Vägistamisi on väga keeruline tõestada, sest need on toimunud ammu. Lisaks ei tea paljud patsiendid isegi, et neid on kuritarvitatud – olid nad ju narkoosi all. Ühes on aga politseinikud kindlad: Serdula on terve ja ühelgi vägistatul suguhaigusi karta pole vaja.

Lastearst vägistas imikuid

Eriti jõle sarikurjategija saadi kätte vahetult enne jõule Ameerika Ühendriikides. Lastearsti süüdistatakse enam kui saja lapse vägistamises. Tüse ja pikka kasvu mees ründas abituid ja väikseid lapsi nii füüsiliselt kui verbaalselt. Kuriteole aitas kaasa arsti tingimus, et laste ravimisel poleks juures ei vanemaid ega medõdesid.

56-aastane Lewes’i linna pediaater Earl Bradley kuritarvitas patsientideks olnud lapsi politsei teatel kümne aasta jooksul. Suurem osa kuritegudest pandi toime otse arstikabinetis, mille seinal rippusid plakatid lastekarussellidega, ning Disney-stiilis kujundatud ülevaatusruumis.

Delaware’i osariigi peaprokuröri Beau Bideni (USA praeguse asepresidendi Joseph Bideni 2015. aasta mais surnud poeg) sõnul on ohvreid tublisti üle saja, kuid praeguseks süüdistatakse tohtrit 33 raske kuritöö sooritamises seitsme inimese suhtes. Eriti suure šoki põhjustas linnakese elanikes fakt, et kõige nooremad ohvrid olid kõigest kolme- ja kuuekuused imikud.

Ka meeldis arstile oma perverssused filmilindile salvestada – kohtule on see asitõendite näol tänuväärne materjal. Mõne videoklipi pikkus on 20–30 sekundit, kuid on ka 11 minuti pikkuseid filmilõike. Praeguseks on politseinikud lintidelt leidnud 15 tundmatut last, kes vägistati videokaamera ees.

Pedofiili tabamisele aitas kaasa kaheaastane tüdruk, kes rääkis, et arst tegi talle haiget. Tehti kindlaks, et doktor vägistas väiketüdruku meditsiinilise ülevaatuse ajal. Teadaolevat on vägistajatohtri vanim ohver 13-aastane.

Seksiterapeut on seksinud 1500 patsiendiga

Inglismaal töötav seksiterapeut on enda sõnul aidanud vähemalt 1500 paari nende kallite meestega seksides. 54-aastane seksiterapeut Mare Simone rõhutab, et tema töö pole võrreldav prostitutsiooniga. Naise sõnul käivad inimesed tema juures teraapias ja maksavad selle eest, mitte seksi eest. „Kui mõned on asendusemad ja toovad ilmale teiste inimeste lapsi, siis mina aitan paaridel suguelu paremaks muuta,“ rääkis Simone. Mare sõnul kohtub ta päevas keskmiselt viie kliendiga. Tema juures käivad abi saamas ka mõned naispatsiendid.