Miks inimesi kimbutab kõrge vererõhk, loomi aga mitte?

1 minutit lugemist
Vähem õgida ja hulk tervise seotud probleeme langeb ära!

Ahvidel ei kannata kunagi kõrge vererõhu all, sead samuti, ka mitte elevandid, lühidalt mitte ükski imetaja peale inimese. Kuid miks just inimene. Kõrge vererõhu põhjus on üllatuslik, aga samas banaalne: viimase paarisaja aasta jooksul oleme langenud oma maitsmismeele surmavasse lõksu: sööme seda, mis maitsev, aga mitte seda, mis kasulik.
Jaa, sa lugesid õigesti: me oleme oma maitsmismeele orjad. Vähemalt 90% inimestest toitub täiesti valesti.
Meie kauged esivanemad kiviajal said toiduga 10 g kaaliumi ja soola ainult 1 kuni 2 grammi.
Kuid tänapäeval on vastupidi. Kaaliumi asemel domineerib naatrium. Kõige tobedam asja juures on see, et naatrium suurendab vererõhku, kaalium aga alandab seda. Kuid kellel oleks soovi minna üle magedale ja maitsetule toidule. Muidugi peab toit maitsev olema, aga mitte elu ja tervise hinnaga! Muidugi soovitavad tohtrid kõikvõimalikke keemilisi vererõhualandajaid kõigi oma negatiivsete kõrvalmõjudega. Kuid see ei ole lahendus. Tuleb kardinaalselt muuta oma menüüd. Selleks vajalikke teadmisi internetiajastul saada pole aga mingi kunst.

NB! Loe ka Tervis/Kas su vererõhk on korras?

0

Your Cart