Kuidas hommikul pohmellist lahti saaada

2 minutit lugemist

Hommikul valutab pea lausa hullumoodi, isu pole ollagi Ja tuju on igatahes allapoole nulli. Tuttav tunne kõigile, kes eelmise! õhtul ülemäära pidutsenud.

Räägitakse, et pohmelli vastu polevatki rohtu, see tuleb lihtsalt hambad ristis üle elada. Nii see nüüd muidugi ei ole. Siinkohal mõned järeleproovitud ja igati tõhusad vahendid, mis on leidnud kasutamist ja heakskiitu mujalgi maailmas.

Niisiis, kui juba peoks läheb … tuleks meeles pidada üldtuntud tõde0 – mitte juua mitut erinevat liiki alkoholi segamini ja mitte alustada dessertveini ja šampanjaga. Enne lauda istumist oleks hea sisse võtta lusikatäis taimeõli või süüa (juua) ära üks toores muna. Et mitte liiga kiiresti purju jääda, tuleks süüa rohkesti keedetud kartulit. Mõned asjatundjad väidavad, et alkoholi peaks tarvitama koos piimatoodetega. Alkoholi võimsa vaenlasena katab piim mao limaskesta justkui kilega, takistades sel moel alkoholi imendumist verre.

 Küllaltki efektiivselt toimib ka selline kainestav vahend: Kolm neljandikku klaasi tomatimahla, 2 spl hapukoort, toores muna ja peenestatud muskaatpähkel. Ka kapsast on ajast aega peetud alkoholi vaenlaseks. Juba vanad roomlased närisid arvukate toidukordade vaheajal kohusetundlikult kapsalehti, et vältida purju jäämist.

Kui pärast lauasistumist on selge, et järgmine hommik tõotab raskeks kujuneda, tuleks teha nii: enne magamajäämist puhastage magu, juues ära soodalahuse (1 spl soodat segatud l liitri keedetud veega), seejärel võtke l aspiriin ja 6 tabletti aktiviseeritud sütt. Hommikul, voodist tõusmata, masseerige laupa, nägu, kõrvu ja tehke mõned ettevaatlikud pearingid. Siis käige duši all (soe ja jahe vesi vaheldumisi), veel parem on aga vann meresoolaga.

Suurepärane vahend pohmelli vastu on ka kuum hapukapsas. Prantslased söövad aga taolistel juhtudel küüslaugusuppi. Selle valmistamine on erakordselt lihtne: taldrikule panna tükk leiba, lisada paras kogus peenekshakitud küüslauku, valada see üle keeva veega ning lüüa sisse üks toores muna.

* * *

Punane vein kaitseb hambaid

Hea uudis veinisõpradele – teadlased väidavad, et punane vein on kasulik hammastele. Veini komponendid nimega polüfenoolid, mis vähendavad kolesterooli, hoiavad ka igemeid tervetena. Kanada Quebeci Lavali ülikooli teadlased avastasid, et polüfenoolid aitavad ära hoida igemete paistetust. 65 protsenti üle 50-aastastest inimestest kannatab igemete paistetuse käes, mis ühtlasi lõhub hammaste ümber olevat luud ning see omakorda põhjustab hammaste väljakukkumist

Viina ,,parim enne”

Kuni 1999. aastani oli Venemaal viina kvaliteedi garantiiaeg 12 kuud, erisortidel (sisaldavad eeterlikke õlisid ja aromaatset piiritust) 6 kuud. Alates 2000. aastast kahekordistati mõlemat, erinõudega, et viina säilitataks 15–30kraadises temperatuuris ja õhuniiskusega kuni 85%. Õigesti säilitatud kvaliteetviina 100 grammi peab sisaldama 235 kg/cal.

* * *

Kui oled ära joonud 50 g 40° st vodkat, lehkad viina-aurudest 1–1,5 tundi, 100 g – 3–3,5 tundi, 250 g – 7–8 tundi. 100 g konjaki „väljatuulutamiseks” kulub 4 tundi, sama koguse šampanja jäljed kaovad juba tunni möödudes. Pudel 6°st õlut rikub su hingeõhu pooleks tunniks, sama koguse 3–4°se odrajoogi jälgi pole aga üldse tunda.

0

Your Cart